Zakaj potrebujem SSL certifikat?

SSL certifikati skrbijo za šifriranje podatkov med vašo spletno stranjo in obiskovalci strani ter tako omogočajo varen (šifriran) prenos podatkov. To je še posebej pomembno, ko se prenašajo bolj občutljivi podatki (gesla, številke kreditnih kartic ipd.). Vse spletne strani, ki v naslovni vrstici prikazujejo ikono ključavnice, uporabljajo HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) oz. je opremljena z različnimi SSL certifikati (enim ali več). To pomeni, da so osebni podatki med prenosom informacij zavarovani, kar zagotavlja zaščito povezave in preverjanje pristnosti velike večine današnjega spletnega prometa. Z drugimi besedami, dodatni “s” pomeni, da je vaša povezava s to spletno stranjo varna in šifrirana. Spletne strani, ki nimajo SSL certifikata so nezaščitene in predstavljajo potencialno nevarnost, saj imajo nizko stopnjo varnosti.

Kako uredim varno povezavo?

Da bo vzpostavljena varna povezava (Secure Connection) je potrebno urediti vse klice preko HTTPS protokala in ne več preko HTTP.

Vsa vsebina (na primer: slike, css, js datoteke, itn.) na vaši gostujoči domeni se mora naložiti preko varne, šifrirane (HTTPS) povezave.

S tem boste uredili, da na vaši gostujoči spletni strani (domeni) ne bo več mešane vsebine (mixed content).

Varna povezava (Secure Connection)

Ko na vaši spletni strani ne bo več mešane vsebine (urejena HTML koda vaše spletne strani), bo ob obisku vaše domene vzpostavljena varna povezava (Secure Connection).

V brskalniku FireFox bo nato tudi izpisana zelena ključavnica.

 

 

 

0 odgovorov

Še vedno tukaj? Mnenje? Vprašanje?

Email naslov ne bo objavljen.

Dignitas Ekipa