Tri najpogostejše pomanjkljivosti spletnih trgovin

Sedaj nam je že vsem kristalno jasno – prihodnost ni v fizičnih, ampak spletnih trgovinah. V zadnjem letu in pol je ogromno Slovencev korenito spremenilo svoje nakupovalne navade – do neke mere smo bili v to prisiljeni, po drugi strani pa smo tak preobrat čakali že nekaj časa, le prave motivacije ni bilo.

Torej, vsaka trgovina je v zadnjem letu in pol tako ali drugače začela prodajati preko spleta. Katere so se pokazale kot največje pomankljivosti spletnih trgovin? Poglejmo si jih skupaj.

 

  1. PREVEČ POUDARKA NA IZGLEDU, PREMALO NA FUNKCIONALNOSTI

 

Pri oblikovanju spletne trgovine sodeluje več strokovnjakov – grafični oblikovalec, razvijalec oziroma programer in ustvarjalec vsebine. Vsak ima seveda svoje mnenje, kaj je najpomembnejša značilnost dobre spletne trgovine.

Vendar pod črto velja naslednje – če kupca ne obdržimo na spletni trgovini, nismo dosegli nič. Seveda je pomembno, da je spletna trgovina všeč nam, lastnikom, vendar še pomembnejše je, da je všeč našim kupcem. Spletna trgovina seveda mora pritegniti pogled, vendar če ni logična in fukcionalna in če kupci ne najdejo ključnih informacij, potem smo obsojeni na propad.

Posebno pozornost moramo posvetiti iskalniku in navigaciji po spletni trgovini hitremu nalaganju ter preprosti registraciji in plačilu.

 

  1. POČASNO NALAGANJE

 

Kdo od nas ne izgubi živcev, ko se spletna stran ali trgovina nalaga celo večnost – torej 10 sekund? 😀

Žal živimo v času, ko smo navajeni hitrega pretoka informacij in eden izmed kriterijev, za katero spletno trgovino se bomo odločili, je tudi hitrost nalaganja spletne trgovine.

Če se naša spletna trgovina nalaga več kot 3-5 sekund, vsako naslednjo sekundo izgubimo 10% potencialnih kupcev. Vsebino je potrebno zato ustrezno optimizirati. To nas ponovno vrne na prejšnjo, prvo točko. Seveda je lepo imeti velike slike in natančno opisati vsak produkt, vendar če gre to na račun hitrosti, smo zgrešili smer.

 

  1. KOMPLICIRANA REGISTRACIJA IN PLAČILO

 

Se še spomnite, koliko podatkov smo morali nekoč vpisati za vsak spletni nakup? Manjkalo je samo še vprašanje, kateri deodorant uporabljamo in kaj je naša najljubša hrana 😀

No ja, saj je lepo spoznati svoje kupce, ampak tega ne počnemo pri registraciji pred plačilom. SKRAJŠAJMO REGISTRACIJSKI OBRAZEC IN TOTALNO POENOSTAVIMO PLAČILO!

Zmagali smo – stranka se je odločila za plačilo! Maraton je že skoraj za nami, zato ne komplicirajmo pri zadnjih 100 metrih. Optimizacija registracije in plačila je NUJNA.

Kaj najbolj odbija kupce?

  • zbiranje za plačilo nepotrebnih informacij. Barva oči in konfekcijska številka nista ključni informaciji za nakup 😀
  • nezmožnost “autofill-a” oziroma avtomatske zapolnitve podatkov iz zgodovine brskalnika. Kupci ne želijo 100x na dan vpisovati svojega maila in hišnega naslova.
  • nezmožnost nekaterih vrst plačil. Mnogi kupci še vedno želijo plačat po povzetju ali preko bančnega nakazila. Ne odrekajmo jim njihovih priljubljenih metod. Res je, da je plačilo s kartico morda najbolj praktično za nas, vendar važni so kupci.

Spletna trgovina – vse lepo in prav. Ampak če želimo, da je uspešna, je potrebno vanjo investirat kar nekaj ljubezni, potrpljenja in časa. Saj je vendar ženskega spola 😉

Šalo na stran – res iz srca vam želimo pomagat! V naši Dignitas ekipi premoremo najboljše dizajnerje, programerje in pisce tekstov. Zaupajte nam svojo spletno trgovino in skupaj primimo tega bika za roge.

0 odgovorov

Še vedno tukaj? Mnenje? Vprašanje?

Email naslov ne bo objavljen.

Dignitas Ekipa