Izdelava spletnih strani

Spletna trgovina ne prodaja sama!

Zadnjič me je poklicala naša stranka, ki smo ji pred časom izdelali spletno trgovino in me prosila za nasvet kako naprej. Namreč bila je izgubljena, ni vedela kaj še narediti, da bo njena spletna trgovina končno nekoliko bolj zaživela. Ker se s to stranko nisem slišal prvič, sem jo seveda najprej vprašal ali so že kaj vložili v oglaševanje in prek katerih oglaševalskih kanalov se oglašujejo. Ali je kaj obiskovalcev na spletni strani – saj smo jim namreč uredili dostope do vse potrebne analitike za spremljanje in analizo obiska – in kolikšen odstotek le teh se pretvori v dejanske kupce. Potem sem jo vprašal še ali beležijo koliko je takšnih, ki so jih poklicali ali obiskali v njihovi fizični trgovini, ker so jih prej našli na spletu in pa seveda ali redno posodabljajo artikle in kolekcijo, izpostavljajo akcije na spletni trgovini in socialnih omrežjih.

Postavil sem ji še nekaj nadvse relevantnih vprašanj. Oseba na drugi strani je bila najprej za nekaj trenutkov tiho, nato pa je na vsa vprašanja odgovorila negativno. »No, potem pa vam žal ne morem pomagati v tem trenutku«, sem odgovoril in dodal, da ji z veseljem svetujem, vendar pa bo treba najprej pričeti z upoštevanjem osnovnih nasvetov, šele potem gremo lahko naprej na napredne metode.

S to isto stranko sva imela že nekaj krat podobne pogovore in vsakič sem ji poudaril da spletna trgovina ne bo prodajala povsem sama, sploh pa ne na začetku, pa čeprav se danes vedno bolj uporablja trditev, da spletne trgovine »prodajajo same«. Potrebno je investirati svoj čas, energijo, finančna sredstva in na začetku tudi marsikaj žrtvovati, da se ideja in poslovni koncept, ki stoji za spletno trgovino prime. Preden pa pričnete z oglaševanjem, pa se morate najprej tržno pozicionirati in prepoznati svoj segment kupcev. Potem ko ste določili vaš krog kupcev, obstajajo različni splošno znani oglaševalski kanali, kot so Google AdWords, Facebook, promocijski letaki in podobno.

Izdelava spletne trgovine je torej šele vaš prvi korak k uspešni spletni prodaji.

0 odgovorov

Še vedno tukaj? Mnenje? Vprašanje?

Email naslov ne bo objavljen.

×
Dignitas Ekipa