Kako pospešiti spletno prodajo v “mrtvih mesecih”?

Vse leto se veselimo božičnih in novoletnih praznikov – družinskih srečanj, daril in obloženih miz. Potem pa se zgodi čudež – 1. januar in vse veselje umre. Pa je to res konec vsega dobrega? Ne! 1.januar je znanitelj vznemirljivih novih priložnosti, ki jih s sabo prinaša novo leto. Je začetek vsega dobrega, kar nas čaka.

Ne glejmo torej na januar, februar in marec kot na “mrtve mesece”, ampak najdimo način, kako jih obuditi iz smrtnega spanca 🙂 V nadaljevanju je 5 zanimivih predlogov, kako pospešiti spletno prodajo v “mrtvih mesecih”:

  • OBROČNO ODPLAČEVANJE. Ali veste, da strokovnjaki ocenjujejo, da smo v novembru 2020 potrošili nekaj procentov več kot novembra 2019? Po eni strani odlična informacija glede na situacijo. Po drugi strani bodo potrošniki najbrž zaradi tega še bolj zategnili pasove. Rešitev? Če je mogoče, ponudite svojim kupcem odplačevanje na nekaj mesečnih obrokov, morda s plačilno kartico Diners ali drugimi opcijami. Na ta način boste ublažili finančni šok svojih kupcev.
  • DARILNI BONI ZA JANUARSKO RAZVAJANJE SAMEGA SEBE. Ponudite svojim kupcem darilni bon v primeru, da z nakupom presežejo določeno vsoto denarja (na primer: “Ob nakupu nad 100 EUR prejmete darilni bon v vrednosti 25 EUR, ki ga lahko unovčite v mesecu januarju.”). Na ta način bo vaš kupec “brezplačno”naredil nekaj zase, poleg tega pa si boste vi zagotovili nakupe višjih vrednosti.
  • “TV-PRODAJA” PO SPLETU. Seveda pri svojem omejenem budgetu v “mrtvih mesecih” ne boste lansirali TV promocij. Ampak nekaj podobnega lahko improvizirate na spletu – posnamete ali poslikate lahko izdelke na zalogi ali znižane izdelke in jih posebej izpostavite na svoji spletni strani, spletni trgovini ali socialnem kanalu. V kolikor imate mailing listo svojih kupcev, se jih ne obotavljajte o tem obvestiti po mailu.
  • ČIŠČENJE STARIH ZALOG. Čeprav je beseda zaloga ženskega spola, se niti slučajno ne stara tako dobro kot ženska. S časom žal zgublja na svoji vrednosti in lahko se zgodi, da boste morali sicer dobre produkte zaradi poteka garancij proizvajalca, zbledele oziroma uničene embalaže ali česa podobnega zavreči. Da do tega ne bi prišlo, so “mrtvi meseci” odlična priložnost za čiščenje zalog. Ceno postopoma prilagajajte oziroma nižajte do te mere, da kupci začnejo kupovati, četudi boste morda zato morali nekoliko znižati svojo maržo. Ampak še vedno je bolje, da si pokrijete stroške in zaslužite nekoliko manj kot da imate s svojo zastarelo zalogo še dodatne stroške.
  • NADALJUJTE Z MARKETINGOM. Karkoli oklestite pri svojem poslovanju v “mrtvih mesecih”, naj to ne bo marketing. Seveda ga optimizirajte – in verjemite, z malo ustvarjalnosti lahko veliko dosežete – ampak vsekakor ga obdržite. Omenili smo že marketing preko mailing liste, lahko se bolj posvetite pisanju člankov ali izpostavite znižanje cen oziroma čiščenje zaloge. Možnosti je zares veliko.

In saj veste – nihče ni strokovnjak za prav vsako področje poslovanja. Zato smo za pospešitev prodaje v mrtvih mesecih tukaj MI – Dignitas ekipa. Z veseljem vam bomo pomagali pri optimizaciji spletne trgovine in marketinga. Skupaj nam bo uspelo obuditi “mrtve mesece” in začeti poslovno leto z odličnimi rezultati!

0 odgovorov

Še vedno tukaj? Mnenje? Vprašanje?

Email naslov ne bo objavljen.

×
Dignitas Ekipa