Izdelava spletnih strani

Kaj vključuje dobra Facebook objava?

Ste tudi vi kdaj v stresu, ko pomislite na novo Facebook objavo? Če ne veste točno, kdaj, kaj in kako objaviti, ne izkoriščate potenciala, ki ga imajo za vaš posel dobre Facebook objave. V nadaljevanju predstavljamo nekaj korakov, ki vodijo do poslovnega uspeha s Facebook objavami.

Prvi korak: Samopromocija naj bo v mejah normale.

Novodobne pametne televizije imajo zelo uporabno funkcijo, ki se ji reče “Ogled s časovnim zamikom”. Z njeno pomočjo lahko gledamo filme in TV oddaje za nazaj. In kaj je pri tem najboljše? Da lahko preskočimo oglase. Enako je pri oglaševaju vašega posla na Facebooku. Če boste ves čas objavljali le stvari, povezane z vašim poslom, se vas bodo sledilci počasi naveličali. Raje uporabljajte pravilo 80/20 – od 10 objav naj bo 8 zabavnih ali poučnih, 2 pa povezani z vašim poslom.

Drugi korak: Vsebina po meri sledilcev.

Kako se obnašate na poslovnem sestanku? Ali vstopite v prostor in kar takoj pričnete s pitchanjem svoje poslovne ideje? Veliko bolje je, če najprej s pogovorom o vsakdanjih rečeh sprostite ozračje. Enako je pri Facebook objavah. Razmišljajte o svojih sledilcih, geografskem področju, lokalnih dogodkih in novicah ter jih uporabite za navezovanje zaupnega odnosa s svojimi sledilci preko Facebooka.

Tretji korak:  Bodite človeški.

Sledilci imajo veliko raje organske, sproščene objave, kot umetne in neživljenske. Nekateri se ne počutijo dobro ob misli, da bi se morali za svoj posel osebno izpostavljati. Vendar dejstvo je, da se bodo sledilci na tak način veliko lažje povezali z vami. Zakaj ne bi na primer po uspešnem sestanku v lokalni kavarni objavili sliko kave in se kavarni zahvalili za prijetno izkušnjo? Sledilci vas morajo najprej vzljubiti kot osebo, šele nato kot podjetje. 

Četrti korak: Določite pogostost objav.

To je zelo subjektivna točka. Facebook priporoča, da objavljate vsaj 2-krat tednesko, nekateri po drugi strani priporočajo do 2 objavi na dan. Priporočamo, da dobro analizirate dogajanje v svojem podjetju – če ga je veliko, objavljajte dnevno, v nasprotnem primeru popolnoma zadostujeta 2 do 3 objave tedensko. Poskrbite, da bo vsebina zanimiva – objavite video, sliko, blog zapis, članek in občasno samopromocijsko vsebino.

Peti korak: Komunicirajte.

Ne pozabite, da je Facebook nastal predvsem za namene komuniciranja. Sledilci še vedno stremijo k iskanju zanimivih vsebin, s katerimi se lahko osebno povežejo in jih delijo s svojimi prijatelji. V objavah ne pozabite vprašati svojih sledilcev za povratno mnenje. Odgovarjajte na njihove komentarje tako pod objavami kot v zasebnih sporočilih. Negativnih komentarjev ne izbrišite, ampak se na njih primerno odzovite. Pomembno je, da svojim sledilcem sporočite, da jih poslušate in se za njih zanimate.

Šesti korak: Prilagodite se sledilcem.

Ne vztrajajte trmasto pri stategiji, ki se ne obnese. Če opazite, da vaše objave ne dosegajo želenega števila všečkov, objavite drugačne vsebine. Če vaših objav ne vidi veliko sledilcev, spremenite čas objavljanja. Bodite pozorni na besedno in tudi nebesedno sporočanje svojih sledilcev ter prilagodite strategijo.

Facebook objave so lahko trn v peti podjetnika ali povezovalni most s sledilci. V kolikor niste vešči ali nimate časa za grajenje tega mostu, vam priporočamo, da upravljanje Facebook profila zaupate profesionalcem. V nasprotnem primeru pa veselo na delo!

1 odgovor
  1. Erika 02/04/2019 at 10:59

    Odličen članek

Comments are closed.

×
Dignitas Ekipa