Starejša generacija vedno bolj uporablja socialna omrežja

Če ste mislili, da starejša populacija ne posega po modernih, predvsem pa dokaj novih socialnih medijih, potem imamo novico za vas.

Glede na poročilo, ki ga je izvedel Pew Research Center prejšnji mesec, 35 odstotkov  vseh odraslih, ki štejejo 65 let ali več uporablja socialna omrežja. To odstotek se je potrojil v primerjavi z letom 2010, ko je le 11 odstotkov akentirancev dejalo, da uporablja socialna omrežja. Seveda starejših od 65 let.

Rezultat se še vedno ne more primerjati z mlado generacijo (od 18 do 29 leta), katera naj bi kar v 90 odstotkih prisostvovala na socialnih omrežjih, je pa dramatično izboljšanje v primerjavi z letom 2005, ko je samo 2 odstotka starejših od 65 uporabljajo socialne medije v kakršni koli obliki .

Dignitas - izdelava spletnih strani

V raziskavi pa ni zaključka, ki bi pojasnil zakaj je prišlo do tako nenadnega skoka, naše sklepanje pa je, da gre v tem primeru za ˝nujno zlo˝. Socialna omrežja so zelo preprost način za premostitev generacijske vrzeli. Eden izmed mnogih razlogov bi tako lahko bil tudi ponovno povezovanje s starimi prijatelji.

Raziskava je prišla do zaključka na podlagi 27 anket in 62.000 intervjujev, ki jih Pew Research Center izvajal od marca 2005 do julija 2015. Celotno raziskavo pa si lahko preberete tukaj.

×
Dignitas Ekipa