Izdelava spletnih strani

Spletna prodaja kot dopolnitev klasični prodaji

Spletne trgovine danes sicer izrivajo klasične trgovine ali pa jim v najmilejši obliki predstavljajo zelo resno konkurenco. Vendar pa je na spletne trgovine potrebno gledati tudi kot priložnost za obstoječe trgovce, saj le ti s pomočjo spletne prodaje lahko komplementirajo svoje že obstoječe klasične prodajne poti.

Tega so se že zdavnaj zavedale vse največje trgovske verige, tako da dandanes ni več stvari, ki je ne bi mogli kupiti v klasičnih nakupovalnih centrih, da je hkrati ne bi mogli dobiti še v spletni verziji teh trgovin. Večina teh trgovcev se je že zdavnaj odločilo za izdelavo spletnih trgovin.

Še več! Pogosto kupci lahko prek spleta kupijo pri istem trgovcu popolnoma enak izdelek, po nižji ceni in to včasih po bistveno nižji ceni. Torej kljub temu, da morajo ti veliki trgovci imeti ta izdelek v vsakem primeru nekje na zalogi, v skladišču ali pa celo na prodajni polici in imajo z njim strošek skladiščenja in druge poveza stroške, jih vseeno ponujajo prek spleta po ugodnejši ceni. Torej če poenostavimo, razlog ni ta, da blaga ni na dejansko na zalogi in ga bo prodajalec šele po naročilu dejansko naročil pri dobavitelju, temveč prodajalec enostavno spodbuja nakupe prek svoje spletne trgovine.

Razlogov za to je sicer več, vendar pa je dejstvo da je to danes trend, ki mu sledi večin velikih trgovcev. Sedaj pa pridemo do tistih manjših trgovcev. Predstavljajte si neko majhno trgovinico, sredi manjšega mesteca ali vasi, z že dolgoletno tradicijo. Danes ne uspeva več konkurirati konkurenci v obliki večjih nakupovalnih centrov. Takšen prodajalec, si lahko pomaga tudi s spletno prodajo, kajti na spletu se razlike med velikimi in majhnimi precej bolje izenačijo. Poleg dobrega vtisa, ki ga lahko nek majhen prodajalec naredi z dobro spletno trgovino, pa lahko na takšen način seveda dosega tudi nižje cene, kot pri klasični prodajni poti.

Da pa bi lahko res koristili vse prednosti, ki jo prinaša dobro načrtovana in dobro postavljena spletna trgovina, pa je pomembno da izdelavo spletne trgovine prepustimo strokovnjakom na tem področju. Tukaj velja enako kot pri vseh oblikah spletne predstavitve, torej bolje da spletne predstavitve nimamo, kot da imamo slabo spletno predstavitev. Res pa je da gre za univerzalno pravilo, ki velja tudi za večino drugih stvari na poslovnem področju.

×
Dignitas Ekipa