izdelava spletnih strani

Logo in dizajn – trendi v letu 2016

Dizajn in slog logotipov se nenehno spreminja, saj podjetja lahko preko različnih digitalnih kanalov nagovarjajo potencialne stranke. Pogostost sodelovanja na eni strani stranke in na drugi stran podjetja, se povečuje hitro in postaja vedno bolj osebno.

Tako kot se dogajajo velike spremembe na področju digitalizacije poslovanja, tako se tudi spreminja samo oblikovanje logotipov. Pravila in smernice, ki so jih narekovali pred prelomom stoletja ne veljajo več in niso efektivni. Dizajn in slog logotipov se spreminja tako hitro, kot se veča možnost nagovarjanja strank preko digitalnih omrežij.

Na srečo, obstaja veliko ljudi, ki ta trend pozorno spremlja in ga preučuje. Bill Gardner  iz podjetja LogoLounge (preberite si intervju tukaj) ostaja eden izmed najbolj verodostojnih virov za takšne napovedi.

Torej, kakšne so napovedi? 

Napoved #1: FLAT DESIGN (PLOŠČAT DIZAJN)

famous-flat-logos

Ploščati dizajn logotipov bo še naprej prevladoval tudi v letu 2016. Razlog ni v  tem, da so ploščati logotipi zelo pregledni in preprosti (clean&simple), ampak ker je kompatibilen z različnimi mediji in aplikacijami. Ploščati logotipi so zasnovani v vektorski obliki, kar pomeni da se lahko prilagodi katerikoli velikosti. Glavni namen tega dizajna pa je v ˝hitrem prepoznavanju podjetja˝, saj se zaradi preprostosti hitro vtisnejo v spomin. Zato tudi ne čudi dejstvo, da je v letu 2015 toliko korporacij svoj logotip spremenile v ploščato verzijo

Napoved #2: HANDMADE DESIGN (ROČNI DIZAJN)

handmade-logos

Ročni dizajn govori o domačnosti. Izraža prizadevanje za kvaliteto in osebnostni stik. Sporoča, da niste samo še ena izmed številk v poslovnem svetu, ampak si zaslužite domač in prijazen odnos. Ta trend se počasi, vendar zanesljivo uvaja. In to ni nekaj novega.  Pisana pisava, ročno napisan tekst in pastelne barve so kombinacija, ki se jih vedno več podjetij poslužuje.

Napoved #3: KINETIC DESIGN (DINAMIČNI DIZAJN)

Dinamični logotip, kinetični logotip ali več logotipov, ki predstavljajo isto podjetje/znamko. Na vse tri načine bi lahko opisali ta zanimiv dizajn. Slog, ki ponuja svežino in postavlja subjektivno mnenje na še bolj osebno raven. Dizajn, ki ponuja veliko mero svobode in ki nima jasno določenega CGP-ja. Glavni namen tega dizajna je, da se podjetje ne osredotoči na samo eno pisavo, barvno shemo in slog, ampak ima namesto tega več logotipov, ki jih uporablja po čistem naključju. Za primer bomo vzeli drugo največje mesto v Avstraliji Melbourne.

Izdelava spletnih trgovin

Napoved #4: NEGATIVE SPACE (NEGATIVNA BELINA)

dignitas ekipa - izdelava spletnih straniSlog, ki navdušuje. Najprej boste opazili preprost dizajn, nato pa bo logotip spregovoril z vami. Seveda ne dobesedno, vendar boste v takem logotipu opazili globji pomen. In to je tisto, kar odlikuje dotični slog. Sposobnost komuniciranja s stranko in pri tem ostati pri preprostih linijah, predstavlja velik iziv za oblikovalca. Opazite v zgornjih logotipih dvojni pomen? Na primer pri The bronx zoo, lahko vidite dve žirafi in mesto. Ali pa pri Snooty peacock, obraz in pava? Pri dotičnem slogu ima belina v ozadju logotipa pomen, ki je povezan z dejavnostjo.

Še nimate svojega logotipa? Potem nas kontaktirajte in svetovali vam bomo pri ustvarjanju vaše celostne grafične podobe podjetja.

×
Dignitas Ekipa