Izdelava spletnih strani

Kako postaviti svoj posel v 10 dneh?

Odločitve, ki jih naredite v delčku sekunde so lahko prav tako dragocene, kot tiste, ki jih meljete več dni, tednov ali mesecev. Če ste se odločili, da želite vstopiti v podjetništvo, je čas da vstanete in grete v akcijo!
Proces odpiranja podjetja je lahko zastrašujoč, vendar sem ga razčlenil v 10 korakov – 10-dnevni načrt, da vaše poslovanje postane realnost.

1 dan: Pisanje poslovnega načrta. To je pomemben korak do vašega uspeha. Čas je da vse svoje misli in ideje zapišete na list papirja in si postavite realen načrt. Dokazano je namreč, da v kolikor imamo jasno postavljene cilje in smo te cilje napisali na list papirja, jih bomo tudi verjetneje izpolnili.

2. dan: tržna raziskava oziroma raziskava trga. Najprej je potrebno ugotoviti, kje ima vaš produkt prednost pred konkurenco. Zakaj je vaš produkt boljši od konkurence in zakaj bi potencialna stranka raje naročila storitev pri vas. To so vsa vprašanja na katera si morate odgovoriti. Ko imamo to jasno definirano je potrebno še ugotoviti kdo so vaše ciljne skupine. Komu boste storitev prodajali?

3. dan: Čas je da zgradite svojo blagovno znamko. Potrebujete svojo identiteto, morate imeti ime, logotip, spletno stran in socialno-medijsko prisotnost.

4. dan: Sedaj gre zares. Svoje podjetje registrirajte, odprite poslovni račun, izdelajte žig. Poskrbite za celotno birokracijo in vse formalnosti.

5. dan: Ostanite na realnih tleh. Za vsak cent morate na začetku dvakrat premislit preden ga boste porabili. Če boste delali od doma in še nimate svojo pisarno, organizirajte poslovne sestanke v prijetnih in mirnih restavracijah ali coffeshop-ih.

6. dan: Omrežje, omrežje, omrežje. Ogromno brezplačne reklame si lahko naredite preko socialnih omrežij in to tudi naredite! Bodite aktivni. Poiščite predavanja iz svoje panoge in se jih udeležite. Vlagajte vase in v svojo idejo.

7. dan: Vložite v promocijo. Promocija je več kot 50% uspeha. Potencialnim strankam se morate predstaviti in pokazati, tako da bodo vedeli da obstajate.

8. dan: Splet ni bil nikoli tako velik kot je danes in to pomeni samo eno. INFORMACIJE! Ogromno nasvetov, priporočil, navodil lahko najdete preko raznih portalov, blogov, forumov, filmčkov itd… Izobražujte se.

9. dan: Iskanje kupcev. Obstaja več načinov. Za začetek telefon v roke in gremo…

10. dan: Dobili ste prvo stranko! Ostanite na realnih tleh in zaupajte vase. Sedaj se je vaš posel šele dobro začel.

×
Dignitas Ekipa