Izdelava spletnih strani

Sletnie strani – trendi v letu 2015

Spodaj je naštetih nekaj najbolj uporabljenih smernic, ki jim je izdelava spletnih strani sledila v letu 2014 in bodo verjetno še bolj zastopane v letu 2015.

1. One page ali Single page spletne strani

Vedno bolj so popularne tako imenovane One page spletne strani.

Cilj je da je potrebnega čim manj klikanja in uporabniška izkušnja temelji na scrollanju. Le to je bolj intuitivno, enostavnejše in zmanjša čas nalaganja. Poleg tega nudi bolj dinamično in interaktivno interakcijo med stranjo in obiskovalcem. Nazadnje, vendar nič manj pomembno, pa je tudi to da tovrstne spletne strani poenostavijo uporabo predvsem na mobilnih napravah.

2. Minimalističen dizajn

Izdelava spletnih strani gre proti trendu minimalizma. Torej minimalističen dizajn, čiste linije, preprosta uporabniška izkušnja, pregledna prva stran…Delno takšen trend narekujejo sodobne smernice v svetu dizajna, delno pa to sovpada z današnjim hitrim tempom življenja, ko ljudje nimajo veliko časa na voljo in so informacije na internetu prenasičene, zato je potrebno ponuditi čim bolj pregleden pregled vseh pomembnih informacij, ki jih želimo izpostaviti na spletni strani.

3. Responsive dizajn

Pri izdelavi spletnih strani je potrebno danes bolj kot kadarkoli prej upoštevati tudi dejstvo, da vse več uporabnikov internete do le tega dostopa preko mobilnih in drugih manjših in predvsem različnih naprav. Tako da dizajn mora biti takšen da se z lahkoto prilagodi različnim ekranom.

Odličen primer dobre spletne strani, ki upošteva sodobne trende:

https://www.teslamotors.com/goelectric#

×
Dignitas Ekipa