Izdelava spletnih strani

INFOGRAFIKA: 6 PRAVIL ZA USPEŠNO UPRAVLJANJE VAŠE POSLOVNE FACEBOOK STRANI

Prisotnosti socialnih medijev v današnjem svetu se ni možno izogniti.

Če ste del 93% tržnikov, ki uporabljajo socialne medije za podjetja, potem ste že dojeli kakšno moč imajo in koliko doprinosa lahko naredijo vašemu podjetju.

Da bi izstopali in svoje podjetje, kar se da kvalitetno in interaktivno zastopali na facebooku, bo potrebno zavihati rokave. Vzemimo Burger King Norveška za primer. Ta ˝fast food˝ zadnje čase polni naslovnice po državi, razlog pa tiči v temu, da so močno spremenili svojo oglaševalsko taktiko na spletu.

Del njihove spletne taktike je bil, da so vsem fanom ponudili zastonj Big Mac, v zameno, da ne všečkajo njihovo čisto novo facebook stran. CILJ: izločiti vse ˝padalce˝, ki so bili tam samo zaradi ugodnosti in povečati že tako nizko interakcijo.

REZULTAT: Burger King Norveška je izgubila 30.000 Facebook privržencev, kar pa sami niso to videli kot poraz. Nekaj več kot 8.000 privržencev je ostalo. To so tisti, ki so se odločili da jim ˝pripadnost blagovni znamki˝ pomeni več kot en Big Mac. Posledično so s tako filtracijo dosegli večjo interaktivnost na strani. Z zelo zanimivo in nadvse ˝nelogično˝ kampanjo, pa so prišli v medije, kar pa je pomenilo še dodatno reklamo.

Kakršnokoli že imate mišljenje o tej akciji, ali je bila ta misija uspešna ali neuspešna, Norveška franšiza Burger Kinga razume vrednost realnega in predvsem organskega odziva na socialnih medijih. In medtem ko mi ne želimo povedati, da morate narediti podobno filtracijo tudi vi, se pa lahko naučite stvar ali dve iz te zgodbe.

NE SAMO PRODAJATI

Nihče ne želi brati samo vaših ponudb in prodajnih akcij. Zagotovite svojim privržencem privlačne vsebine, ki se nanašajo na vašo panogo.

vodenje-facebook-strani

ODZIV NA KOMENTARJE JE POMEMBEN

Lepoto in prekletstvo Facebooka je, da lahko vaši oboževalci svobodno govorijo. Če boste dobili negativne povratne informacije –  in skoraj zagotovo boste –  ne se skriti in zakopati glavo v zemljo kot noj. Odzovite se hitro in pošteno, in morda vam uspe spreobrniti negativo v pozitivo. Zelo pomembno pa je, da se nikoli ne spustite v žaljenje in dokazovanja svoje plati zgodbe. Za to obstajajo drugi kanali.

1VODENJE FACEBOOK STRANI

 

MANJ JE VEČ

Maksimalna Facebook objava ima lahko 80 znakov, ampak poskusite doseči čarobno številko: 40. V skladu s študijo Jeff Bullas v maloprodajnih blagovnih znamk na Facebooku, so sporočila s štiridesetimi znaki  prejela 86% večjo angažiranost kot drugi.

Vodenje-socialnih-medijev-(1)

IŠČITE PRAVE ˝FANE˝

Ko gre za vaše Facebook oboževalcev je vedno kakovost pred količino.  Kupovanje “Fan farms”, ki vam umetno povečajo skupino za par evrov, vam bo dalo točno to (oziroma odvzelo) kar ste plačali in nič več.

Vodenje-spletnih-skupnosti

NE NADLEGUJTE SVOJE ˝FANE˝

Večino časa se privrženci odzovejo pozitivno na vaše objave. V 2% časa pa se odzovejo z negativnim ˝feedback-om˝, kot so unlike strani, negativen komentar ali pa skrijejo vaše objave. V teh primerih, so vaši oboževalci samo statični. To pomeni, da imate lahko veliko oboževalcev, ki pa nikoli ne vidijo vaše vsebine na strani.

facebook vodenje

Zbrali smo samo nekaj nasvetov, kako učinkovito voditi svojo facebook skupnost. V kolikor pa želite stvari prepustiti profesionalnim rokam in si povečati prodajo in prepoznavnost preko facebooka, obenem pa prišparati na času, vas vabimo da si ogledate našo ponudbo za administriranje vaše facebook strani.

[button href=”https://www.dignitasteam.com/vodenje-facebook-strani/” target=”” css_classes=”e.g. button_hilite button_pale sm_button”]Vodenje facebook strani za podjetja[/button]

×
Dignitas Ekipa