Izdelava spletnih strani

Imate 10 sekund da zadržite kupca

Glavni akterji kot so Amazon in Play se izkažejo kar dobro med navalom kupcev na njihove spletne trgovine.

Anketa OnePoll, katero je naročilo podjetje Rackspace Hosting, in v kateri je sodelovalo 2000 Britancev je pokazala, da spletne trgovine morajo biti pripravljene za velike navale strank, še sploh to velja v času praznikov. Drugače le te lahko izgubite pri konkurenci.

Rezultati ankete so pokazali da 90% odraslih Britancev namerava kupiti vsaj nekaj daril preko spleta, in skoraj četrtina bo za to uporabljala tablične računalnike. Ampak Fabio Torlini, podpredsednik storitve v oblaku pri Rackspace je dejal, da bo tretjina kupcev zapustila vašo spletno trgovino v 10 sekundah če bodo morali čakati da se stran naloži. Kar pomeni da morajo prodajalci biti predhodno pripravljeni za takšen povišan promet obiskovalcev spletne trgovine z izbiro pravega ponudnika gostovanja. Sploh če ponujate popuste ali podobne ponudbe, katere lahko instantno pritegnejo množice spletnih nakupovalcev.

Kakor koli, ta anketa je več kot le opozorilo da je pri izdelavi spletne trgovine potrebno poskrbeti, da bo le ta podprta s kvalitetnim spletnim gostovanjem, seveda pa mora biti tudi sama spletna trgovina izdelana tako, da se vsebine nalagajo v čim krajšem času. Velik nagib k uporabi mobilnih platform za nakupovanje pomeni, da mora še veliko spletnih trgovin poskrbeti vsaj za stran prijazno mobilnim napravam. Na primer če vaša stran slučajno temelji na vtičniku Flash se lahko poslovite od uporabnikov Apple mobilnega operacijskega sistema iOS. Anketa je pokazala tudi da 19% anketirancev skenira QR kode s svojim pametnim telefonom, 18% pa v dejanski fizični trgovini skenira črtne kode ter tako primerja cene izdelkov na spletu.

×
Dignitas Ekipa