Izdelava spletnih strani

Googlov novi logotip je največja sprememba v 16 letih!

Najbrž ste že opazili, da ima Google z današnjim dnem nov logotip. Googlov novi logotip je zglajen, svetlejši in prvič tudi animiran.

Najbolj očitna sprememba je tipografija. Od leta 1999 je Google uporabljal pisave iz družine “avec”  serif. Google je svoj logotip večkrat spremenil, vendar ne kaj več kot dodal presledke ali izbrisal senčenje. Logotip iz leta 2015 je skoraj enak kot logotip iz konca prejšnjega tisočletja

3050613-inline-3a-googles-new-logo

Zdaj pa je Google posodobil svojo tipografijo logotipa s sans-serif pisavo (mislim da je Helvetica), ki je dejansko Googlova lastna kreacija! Na prvi pogled je logotip zagotovo bolj moderen, kot prejšnji. Dejstvo pa je da so sans-serif pisave priljubljene v teh dneh, zaradi drugega razloga, kot nek poskus ˝cool˝spletnega imidža. Pisava je zadetek v polno zaradi čitljivosti na tudi majhnih zaslonih. Tako je Google ustvaril logotip, ki je lahko berljiv na 2,5-palčni Android  smartwatch-u , kot tudi na vaši 50-palčni televiziji.

3050613-inline-i-2-googles-new-logo-copySeveda v nekaterih situacija, se tudi ta različica logotipa ne prilega zaslonu. Zato je Google predstavil tudi skrajšano verzijo logotipa – “G” logotip.

Kakorkoli, največja novost je animiran logotip. Do sedaj so bili vse verzije logotipov statične, tokrat pa je Google prvič predstavil in uporabil animiran logotip.

Torej, takoj kot boste zagnali glasovno iskanje, bo Google svoj logotip preobrazil iz “Google” napisa v pike, ki valovijo kot voda. Te pike bodo imele funkcijo equalizerja, ki reagira na zvok.

3050613-inline-i-1-googles-new-logo-copy

Odziv branding strokovnjakov je pozitiven. Kakšno pa je vaše mnenje?

 

×
Dignitas Ekipa