Izdelava spletnih strani

FACEBOOK: od danes naprej je vaša profilka lahko tudi animacija

Facebook ne stagnira in ne spi. Danes so predstavili novo novost, ki bo razveselila večino uporabnikov. Njihova mobilna verzija strani, je od danes bogatejša za animacijske profilne slike. Statične profilne slike so preteklost, kajti sedaj lahko naložite kratek videoposnetek (.gif) in ga shranite kot  profilna slika.

giphy

Naslednja novost je bolj minimalistična, ampak še vedno opazna. Nekoliko so spremenili vaš profil, saj je profilna slika sedaj ¨scentrirana¨ . Še pogled v praksi:

dignitas ekipa facebook

Facebook je uvedel še eno novost, ki je primerna za uporabnike, ki si želijo spremeniti sliko profila za kratek čas. Recimo za čas finala v nogometni tekmi ali pa za praznovanje kakšnega drugega dogodka. Ko je facebook izdal  ¨Pride¨ aplikacijo, katera je poskrbela, da je bila tvoja profilna slika mavrično obarvana, je to aplikacijo uporabilo kar 26 milijonov uporabnikov. Potem pa so naleteli na iziv in sicer kdaj spremeniti svojo profilno sliko nazaj v staro. Zdaj si to lahko sami določite, ko nastavljate novo profilno sliko in ji tako določite časovno omejitev.

Naj omenimo še to da facebook z oglaševanjem v aplikaciji na leto zasluži 10 miljard dolarjev.

 

×
Dignitas Ekipa