Izdelava spletnih strani

5 trendov spletnih trgovin v letu 2016

Tradicionalno, bomo tudi to leto napovedali 5 spletnih trendov, ki bodo zaznamovali prihajajoče leto.

Na podlagi vseh projektov, sestankov in trenutnih trendov, smo naredili analizo iz katere napovedujemo spletne trende za leto 2016 iz področja E-trgovin. V nadaljevanju vam bomo predstavili pet elementov, ki bodo v letu 2016 med prepoznavnejšemi na področju e-trgovin.

Prihodnje leto bodo spletne trgovine izgledale podobno kot smo jih vajeni sedaj, saj razvijalci uporabljajo podoben niz uporabniški vzorcev, podoben dizajn in celo podoben način vpeljanih marketinških prijemov. Pogoste spremembe v dizajnu spletne trgovine so posledica sprememb v uporabniški izkušnji. Načrtovalski in preverjeni vzorci so zagotavljanje priliva novih kupcev.

Vendar pa bo kljub temu nekaj novitet in mi smo si jih upali drzno napovedati.

[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]Mobilna UI – meni[/heading]

Pri razvoju programske opreme in dizajna ima veliko vlogo tudi sama uporabniška izkušnja. Nakupovanje preko pametnih telefonov je v porastu in vsako leto so številke večje in večje. Zato je bilo potrebno prilagoditi in narediti spremembe na mobilni različici vaše spletne trgovine. Največji problem pri mobilnih verzijah je tako postal meni.

V zadnji letih so programerji vedno več časa namenjali meniju v mobilni verziji, saj je bila želja izboljšati preglednost. Postaviti meni, ki bo dosegal odlično uporabniško izkušnjo na velikem zaslonu, kot na vašem pametnemu telefonu, je bil izziv. Izziv, ki je bil to leto uspešno vpeljan v večino spletnih trgovin in že postaja stalnica.

Ta trend bo močno vplival na zasnovanje in dizajniranje spletnih trgovin v letu 2016 iz dveh razlogov.

Prvič, sama noviteta ne bo vplivala na dizajn spletne trgovine.

Drugič, obiskovalci bodo prepoznali podobnost med različnimi E-trgovinami. Tako si bodo izboljšali nakupovalno izkušnjo, še posebej na mobilnih napravah.

mobitel

Samo uporabo tega trenda, pa si že lahko ogledate v kar nekaj spletnih trgovina. Mi smo izbrali spletno trgovino iz našega portoflia. Gre za spletno trgovino inverted.si. Ali opazite, kako ima spletna trgovina namesto velikega menija, samo ikono?

˝Hamburger˝ ikona je tako gumb za razširitev menija, preko katerega potem dostopamo do vseh spletnih zavihkov, ki jih imamo v sami spletni trgovini. S to ikono smo celoten meni spravili v nekakšen drop-down meni in tako omogočili veliko boljšo uporabniško izkušnjo na vaših pametnih telefonih.
[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]˝Windows 8˝ dizajn[/heading] Windows 8 dizajn je ubistvu izpeljanka, ki je nastala na našem zelniku. Razlog, da smo ta dizajn tako poimenovali je v velikih ikonah in ploščicah, ki so značilne za novejše operacijske sisteme Windows. Ena ploščica povzema en zavihek. Tak dizajn je prijeten za oči in zelo preprost za uporabo. Kupci ga obožujejo in njegova priljubljenost je trenutno v vzponu. Prepričani smo, da bo drugo leto zraslo kar nekaj spletnih trgovin, ki jih bo krasil ta preprost in uporabniku zelo prijazen stil.

didasport

Primer take reference si lahko ogledate med našimi referencami ali s klikom na Didasport.com
[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]Pop-up trženje[/heading] Tako imenovano pop-up oglaševanje je bil eden od najbolj osovraženih oblik spletne promocije doslej. Prvi pop-up okenček se je pojavil leta 1990 in je vseboval celotno spletno stran. Potrošniki so sovražil te oglase. Razlog je bil v njihovi vsiljivosti in običajno jih je bilo tudi težko zapreti.

vinjeta

Zanimivo pa je, da se to neke vrste izumrlo trženje vrača v samo osnovo spletnih trgovin. Dejstvo je, da je e-mail marketing eden od najmočnejših orodij na voljo. Prodajalci razumejo, da če bodo ¨pobrali¨ več mailov, bodo tudi več prodali. In tako bodo naredili marsikaj, da bodo pobrali več mailov.

bigdeal

Napovedujemo da bomo v letu 2016, tako imenovana pop-up okenčka, lahko videli pri 40% največjih spletnih trgovin. Pop-up okenček se verjetno ne bo prikazal vsakič, ko obiščete spletno stran, se pa bo definitivno prikazal ob prvem obisku. Namen pop-upov pa bo grajenje lastne email baze za marketinške namene.

[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]Full-width dizajn[/heading] “Slika pove več kot tisoč besed” – video pa milijon! In ta stara modrost še kako drži. Leta 2016 bodo bodo v porastu spletne trgovine z velikimi slikami in povečalo se bo število videov na spletnem mestu. Napovedujemo tudi nove razvojne rešitve na tem področju, kjer ogromne slike in videoti ne bodo vplivali na hitrost in optimizacijo spletne trgovine.

full width

Da bi našli primer take trgovine, vam ni potrebno veliko preiskati. Odprite spletno trgovino Best Made.
[heading centered=”yes” margin_bottom=”no”]Dinamično iskanje[/heading] Veliko, če ne kar večina spletnih trgovin pri uporabi searcha, generira statično stran z zadetki. To pomeni, da so iskalni nizi določeni na strežniku in potem dostavljena v uporabnikov spletni brskalnik. Ko kupec naredi spremembo, recimo v filtru, ponovno dobi novo statično stran.

Napovedujemo, da se bo v letu 2016 iskanje močno spremenilo. Vse več spletnih trgovcev bo statično iskanje nadomestilo z dinamičnim iskanjem. In kako deluje dinamično iskanje? Z vsako črko, ki je vpišete v iskalnik, se v milisekundi podatki poslani na strežnik, ki pa z JavaScriptom in Ajaxom generira dinamične zadetke.

sam

Delovanje zadeve v praksi si lahko ogledate v spletni trgovini Jadopado. Uporabite iskalnik in za primer napišite SAMSUNG in opazujte.

V kolikor še nimate moderne spletne trgovine, pa vas vabimo, da si ogledate našo ponudbo izdelave spletne trgovine.

×
Dignitas Ekipa