4 Razlogi zakaj je nujno vzdrževati vašo spletno stran

Spletne strani lahko primerjamo z avtomobili: Težko se je odločiti katero znamko oz. agenjico bi izbrali. Vsi imajo svoje prednosti, zmogljivosti, razlike v cenah in različne stile dizajniranja. In vsi vemo da za 500€ nemoremo dobiti novega Porsche-ja, kajne?

[checklist type=”eg. checked, dotted, arrowed” margin_bottom=”no”]
  • Na dan ko ga prejmemo bi moral izgledati in delovati prfektno
  • Čez nekaj let lahko izgubijo na izgledu, če jih redno ne obnavljamo oz. menjamo dele
  • Z lahkoto propadejo če jih ne vzdržujemo, servisiramo ter ljubimo
[/checklist]

Zelo pogosto zmotno prepričanje je, da ko je enkrat spletna stran dokončana, da bo delovala brezhibno za vedno. Lahko vam povemo da ne bo, razen če jo redno vzdržujemo. Spletne strani se pogosto zrušijo, ponavadi zaradi spremembe okolja kjer je stran postavljena, zato je potrebno stran ustrezno osvežiti, da se prilagodi okolju in da lahko deluje normalno še naprej.

Tukaj so 4 razlogi zakaj potrebujete načrt vzdrževanja:

»PREVENTIVA JE BOLJŠA OD ZDRAVLJENJA«

4. ZMANJŠEVANJE STROŠKOV – Z vzdrževanjem spletne strani na mesečni ravni se izognete znatnim stroškom za popravila katera se čez čas znajo nakopičiti zaradi ne-posodobljene strani. Stranke ki svoje spletne strani zapustijo in za njih ne skrbijo so vedno presenečene ko se zgodi najhuje in je potrebno obnoviti oziroma popraviti velike odseke njihovih strani, kar seveda terja bistveno večje stroške, kot jih redno načrtovano vzdrževanje. Z enostavnim in ugodnim mesečnim vzdrževanjem se temu preprosto izognete.

3. IZGUBLJENE POSLOVNE PRILOŽNOSTI – Če se spletna stran ne posodablja redno lahko pride do različnih napak. Kot na primer lahko prijavni obrazci / vprašalniki prenehajo delovati, napake delovanja obvestil, pomembni deli strani lahko naletijo na različne težave in se prenehajo prikazovati. Če spletne strani ne nadzorujete redno se lahko napak sploh ne zavedate dokler ni prepozno in lahko zamudite prednosti zaradi katere ste jo naročili na prvem mestu. Koliko bi lahko to stalo vaše podjetje v naslednjem finančnem letu? Neka stranka je zavrnila vzdrževanje in sčasoma je stran otrpela zlonamerno injiciranje kode. Nato je potencialna stranka želela dostopati do njihove spletne strani ampak brez uspeha, saj jo je zlonamerna koda vedno preusmerjala na strani z odraslo vsebino. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so zaradi tega ostali brez kupca oz. posla.

2. UPORABNIŠKA IZKUŠNJA – Če vaša spletna stran ni posodobljena in vzdrževana bo začela razpadati po koščkih, vse skozi bo počasnejša in stvari ne bodo delovale tako kot bi morale. To je velik problem za vašo blagovno znamko, saj je spletna stran zadnje čase prvi kontakt z vašo potencialno stranko in poleg tega tudi prvi vtis vašega podjetja. Če vaša stran deluje ali izgleda slabo, izgleda kot da vam ni mar za vaš posel in po vsej verjetnosti boste zaradi tega izgubili potencialne stranke.

1. VARNOST – Razlog številka 1 zakaj rabite vzdrževanje je varnost. Okoli 30,000 spletnih strani je napadenih vsak dan. Verjetno se sprašujete zakaj bi »heker« napadel majho spletno stran kot je vaša, ampak kibernetski kriminalci imajo avtomatizirana orodja ki iščejo strani katere lahko okuži z zlonamerno kodo. Napadli bodo oseben blog, majhno podjetniško stran ali stran velike korporacije, skratka pri tem svojem zlonamernem početju ne izbirajo. Vedno ko je na spletni strani kakšna pomankljivost jo bodo z veseljem izkoristili. Če vaša stran ni povsem posodobljena, z vsem zadnjim popravki za CMS, brez zaščite na kontaktnih obrazcih in poljih za komentiranje, potem ima stran na široko odprta vrata za napadalce. Poleg tega lahko zaradi ene nezaščitene strani na serverju napadalec napade še ostale tudi če imajo potrebno zaščito. Če je en izmed nas ranljiv, smo posledično vsi! Na srečo imamo rešitev na vse to z našim mesečnimi vzdrževalnimi paketi, ki si jih lahko pogledate tukaj.

×
Dignitas Ekipa