On-site optimizacija (SEO On-site)

On-site optimizacija spletnih strani je proces optimizacije spletnega mesta, ki nam omogoča lažje rangiranje v spletnih iskalnikih in vključuje ureditev kode in vsebine spletnega mesta. V urejanje kode štejemo kreiranje ustreznih meta oznakstrukturirane oznake (t.i. Google structured data) in ostale popravke, ki so potrebni, da Google vašo spletno stran oceni kot učinkovito. V urejanje vsebine vključujemo kreiranje relevantne in avtoritativne vsebine, ki je uporabna za naše ciljne skupine. Kvalitetna vsebina je ključna za dobro rangiranje.

Optimizacija-spletnih-strani-za-doseganje-TOP-pozicij-na-Googlu

Podjetjem v procesu on-site optimizacije pomagamo ustrezno prilagoditi kodo za pojavljanje na visokih pozicijah za pomembne ključne besede, pri postavljanju novih spletnih strani pa poskrbimo za osnovno izvedbo on-site optimizacije že v samem procesu načrtovanja strani.

Definiranje ključnih besed
Za začetek je treba definirati tiste ključne besede, ki so bistvene za vaš posel.

Obogatitev besedila s ključnimi besedami
Ko imamo ključne besede izbrane, je temelj za on-site optimizacijo postavljen. Na tej točki lahko pričnemo z optimiziranjem besedila na spletni strani. Besedilo moramo najprej obogatiti s ključnimi besedami, za katere izvajamo optimizacijo strani. Prvo pravilo, ki ga moramo na tem mestu upoštevati je, da se morajo izbrane ključne besede ves čas ponavljati v istem sklonu. Drugo pravilo je, da mora biti besedilo dovolj gosto posejano s ključnimi besedami – priporočena gostota ključnih besed je 5-7% (merilo je 1 : 15) glede na število vseh besed v besedilu posamezne podstrani. Ob tem moramo paziti, da besedilo ni preveč gosto posejano s ključnimi besedami, saj lahko to privede tudi do slabše uvrstitve v iskalnih rezultatih.

Ustrezno poimenovanje menijev
V naslednjem koraku se je treba dotakniti menijev na spletni strani. Smiselno je, da so menijske postavke poimenovane s ključnimi besedami, ki jih želite izpostaviti. Tako boste uslugo naredili ne le spletnim pajkom, ampak tudi obiskovalcem, saj bodo ti hitreje našli želeno vsebino. Bodite pozorni na ta del, ko boste v fazi izdelovanja oz. prenove strani, ob tem pa ponovno poudarjamo: ne skrivajte navigacije pred pajki!

Ustrezno poimenovanje slik
Ustrezno poimenovanje slik je prav tako pozitiven dejavnik on-site optimizacije strani, na katerega izdelovalci spletnih strani največkrat pozabijo. Sliko lahko poimenujemo z katerim koli izrazom – zakaj je torej ne bi z vašo ključno besedo? Na ta način se poveča relevantnost spletne strani, kar vpliva tudi na uvrstitve v iskalnih rezultatih. Pri slikah je treba paziti tudi na velikost slik, ki jih dodajamo na spletno stran. Če so slike prevelike, se bodo dolgo nalagale, v tem času pa lahko obiskovalci že zapustijo vašo spletno stran. To pa vsekakor ni cilj optimizacije. Več kot bo »hitrih odhodov« s spletne strani (ang. »bounce rate«), slabše bo spletna stran ocenjena z vidika relevantnosti informacij.

Ustrezni URL naslovi Urejeno

URL-naslovi posameznih podstrani naj se oblikujejo tako, da bodo v naslovih vključene ključne besede, ki jih želite izpostaviti in povzemajo glavno vsebino podstrani. Posamezne besede ločite z vezaji (-).

Ustrezne meta oznake

Urejanje meta oznak spada pod tehnično optimizacijo strani. Meta oznake so sicer obiskovalcu spletne strani skrite, pajki pa jih naravnost obožujejo. Pri urejanju meta oznak so posebno pomembne vejice, ki ločujejo posamezne ključne besede med seboj. Paziti moramo tudi, da se ključne besede v meta oznaki pojavljajo vedno v istem sklonu. Tudi na tem mestu je bolje upoštevati pravilo manj je več; bolje, da se vpiše samo ena, najboljša ključna beseda, kot pa več takšnih, ki niso relevantne za vašo ponudbo. Urejene meta oznake prispevajo k boljšim rezultatom, vendar le v kombinaciji z ostalimi on-site izboljšavami.

Akcijska cena, ki smo jo pripravili za vas velja samo do konca mesecu. Izkoristite super akcijo in za celoten SEO paket odštejte samo 200,00 EUR (namesto 349,00 EUR)!

×
Dignitas Ekipa